Thuis / Buiten Leestijd: 4 minuten
Een klein balkon is geen excuus voor een saai balkon! We geven jou de beste tips & tricks om je balkon op te fleuren en optisch te vergroten! Lees het artikel

Hoe maak je je kleine balkon groots?

Leestijd: 4 minuten

Het is tijd om je kleine balkonnetje groots te maken! Goedkoop.nl is speciaal voor jou op zoek gegaan naar de beste tips en tricks om je kleine balkon helemaal trendy en ruimtelijk in te richten, op de meest voordelige manier! Wil je weten hoe je een balkon optisch groter laat lijken of hoe je jouw balkon voordelig, maar lekker vrolijk inricht? Lees snel verder voor antwoord op onder andere deze vragen!

Optisch vergroten van je kleine balkon

Wanneer je een klein balkon hebt is het belangrijk om gebruik te maken van de ruimte die je hebt. Er zijn vele stijlen mogelijk, van strak en modern tot knus en gezellig. Deze twee stijlen zijn voor jullie uitgelicht.

Bloemetjes

Modern en strak

Om rust uit te stralen ga je voor de sfeerkleuren blauw, lichtgrijs en wit. Dit zijn kleuren waarvan is bewezen dat ze een kalmerende sfeer geven. Perfect om lekker te relaxen tussen de bloemetjes. Qua planten kies je allereerst 1 of 2 grote potplanten voor de uiteinden van het balkon. Ga voor vaste potplanten die in de schaduw en zon overleven.

Kies bijvoorbeeld voor de Blauwe Ster, deze plant heeft mooie blauwe bloemen die de kalme sfeer accentueren. Naast de grote plant kies je 2 of 3 kleinere bloemen die je op een tafeltje plaatst. Dit zijn de echte sfeermakers, kies hierbij voor sprekende kleuren zoals blauw, roze of geel.

Tip: Ga voor knalwitte plantenpotten, zo valt de kleur van je bloemetjes beter op!

Klaar met de planten, dan gaan we door met de verdere inrichting. Tuinsetjes zijn vaak duur, maar wel ontzettend praktisch. Witte tuinsetjes maken je balkon helemaal compleet. Kies bijvoorbeeld dit mooie setje van Home24 dat niet veel ruimte in beslag neemt. Of ga eens langs bij wat rommelmarkten en zoek naar kleine houten tuinsetjes. (Het wit verven kunnen we namelijk ook zelf!) In principe is alleen een tuinsetje genoeg, maar mocht je toch een tikje sfeer missen, kies dan voor 2 of 3 grote kussens met grijstonen.

Knus en gezellig

Een gezellig balkon begint bij het selecteren van de juiste accessoires. Waar denk je aan bij gezelligheid? Juist: kleedjes, kaarsen, tapijt… Wat dacht je van bijvoorbeeld dit mooie outdoor tapijt van Home24? Heb je een warme houten vloer? Kies dan voor een tapijt met warme tonen groen of grijs om een vrolijke look te creëren.

Een knusse stijl hoeft trouwens helemaal niet te betekenen dat jouw balkon kleiner lijkt! Door verschillende patronen te vermijden en de sfeerelementen selectief te kiezen, ben je verzekerd van een fijn sfeertje zonder je ingesloten te voelen. Combineer daarom nooit verschillende patronen en ga voor 2 tot 3 verschillende kleuren. Kies ook hier voor 1 of 2 grote vaste planten gecombineerd met 2 of 3 kleine gekleurde bloemetjes voor op tafel.

Tip: Een kleedje op tafel zorgt voor een vrolijk beeld! Houd hem op zijn plek door er een vaasje met een bloem of een grote steen op te plaatsen.

Budgettips

Balkon

Goedkoop.nl zou Goedkoop.nl niet zijn als we niet the best for last zouden bewaren! Volg deze tips op om er zeker van te zijn dat je niet te veel kwijt bent aan je droombalkonnetje.

  1. De standaard aardewerk plantenpotten van de tuinzaak om de hoek tover je met een likje verf om tot een klein kunstwerkje. Leuk om te knutselen met je kleine zusje of als mindfulnessactiviteit op de zondagochtend. 
  2. Ga altijd voor vaste planten die zowel in de schaduw als zon kunnen staan. Zo hoef je maar één keer een bedrag af te rekenen en ben je verzekerd van jaren vol plezier van je nieuwe groene vriend.
  3. Een simpel bruin bankje van de rommelmarkt transformeer je gemakkelijk tot een vintage sfeermaker door er een kleedje overheen te leggen. (Houtlak is ook magie!) Veel plezier op je nieuwe verfriste balkon!
Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Heb je nog leuke balkonideeën? Laat het me weten!   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel