Vrije Tijd / Uitstapjes Leestijd: 4 minuten
Leren en plezier? Het kan wel degelijk! Lees snel verder, want Goedkoop.nl heeft de leukste educatieve uitstapjes bedacht! Lees het artikel

Maak leren leuk met deze educatieve uitstapjes!

Leestijd: 4 minuten

Het is weer weekend, je kids trekken aan je mouw – ‘Wat gaan we vandaag doen?’ Alle uitstapjes zijn redelijk prijzig en eigenlijk wil je iets doen waar zij ook wat van opsteken… Wat nu?

Goedkoop.nl is voor jou op zoek gegaan naar de leukste en meest leerzame uitstapjes voor het hele gezin! Daarnaast geven we tips over hoe je op deze tripjes kunt besparen. Win-win dus.

kinderen

NEMO Science Museum

Het NEMO wetenschapsmuseum is anders dan alle musea die jij kent! Waar denk jij aan bij het woord ‘museum’? Stel jezelf het tegenovergestelde voor en je krijgt een goed beeld van NEMO! Zelf proefjes doen, alles testen, aanraken en samenwerken met andere bezoekers! Ontvang een dosis energie en laat je creativiteit het werk doen tijdens een van de vele gratis workshops!

Bekijk voor je gaat de NEMO dagagenda om te weten te komen wat je die dag kan verwachten. Elke dag zijn er weer andere happenings om aan deel te nemen.
Een greep uit de selectie:

 • Scheikundige proefjes waar je zelf je handen vies mag maken;
 • Tentoonstellingen over de wetenschap, constructies en nog veel meer;
 • Kettingreactie van stoelen, ballonnen dominostenen en… dat blijft nog even een verrassing!

Wat leren mijn kids hiervan?

NEMO is voor kinderen van alle leeftijden, inclusief papa’s, mama’s, opa’s en oma’s! Iedereen leert hier wat bij over onderwerpen als natuurkunde, energetica en scheikunde!

kind

Info: De entreeprijzen voor 2017 bedragen € 16,50 per persoon en NEMO bevindt zich in Amsterdam. Makkelijk bereikbaar vanaf het station en genoeg parkeermogelijkheden!

Bespaar op NEMO!

 1. Heb je heel jonge kindjes? Deze jonkies krijgen gratis entree! (t/m 3 jaar).
 2. Zitten je kids al op de middelbare school? Vraag eens na of ze een CJP-pas hebben.  Hiermee krijgen ze bijna 50% korting op de entreeprijs!
 3. Oudere kinderen? Studenten ontvangen ook bijna 50% korting bij het showen van een geldige collegekaart.
 4. Ben je in het bezit van een museumkaart? Dan is je entree helemaal gratis!
 5. Laatste tip: misschien best logisch, maar neem zelf een broodtrommel mee! Amsterdam is best prijzig en zelf eten meenemen scheelt je een hele hap uit je portemonnee!

Back in time met het Prehistorisch Museum

Nu kan ik niet helemaal objectief over dit museum zijn gezien ik er al sinds klein ukkie ronddwaal. De beste en leukste herinneringen heb ik eraan overgehouden en dat terwijl ik als kind zijnde ook nog eens wat nuttigs meekreeg! Zo mag je in dit Eindhovense prehistorisch museum alles aanraken, vastpakken en kan je je creativiteit kwijt tijdens een van de vele workshops op het park!

muur

Wat dacht je van zelf kralen maken van klei, bakken op het vuur en uiteindelijk een mooi zelfgemaakt kettinkje mee naar huis nemen!?

Prehistorische muurtekeningen worden uitgelegd, oude tradities gedemonstreerd… Al met al, er is zoveel te doen dat de dag eigenlijk te kort is!
Info: De entreeprijs bedraagt €9,50 per persoon en het museum bevindt zich in Eindhoven.
Tip: Het is outdoor, dus neem voor de zekerheid een parapluutje mee.

Bespaar op het Prehistorisch Museum!

 1. Vond je het leuk om dit museum mee te maken? Kies dan voor een abonnement! Gezinnen krijgen 15% korting op het maandelijkse abonnement. Prijzen verschillen van maand tot maand, maar zijn meestal rond de €24,95.
 2. Houd de website in de gaten voor het laatste nieuws! Zo geniet je vaak van kortingen en ben je op de hoogte van de leukste activiteiten. Ooit gehoord van historisch Pasen of de Vikingmarkt? Straks wel!
 3. Je kleintjes worden ook hier met open armen verwelkomd! Tot en met 3 jaar mogen ze gratis naar binnen.
 4. Museumkaarthouder? Dan mag je gratis naar binnen.

Reach for the stars

ster

 

 

Sterren kijken kan iedereen weer even een jong kindje laten voelen. Deze mysterieuze gele lichtpuntjes blijven iedereen interesseren! Breng daarom een bezoekje aan een sterrenwacht en kom meer te weten over de sterrenhemel. Zo kun je daar 's avonds door een telescoop sterren kijken en een kijkje nemen in het museum. Neem een rondleiding en leer meer over het universum!

Waar kan ik terecht?
Sterrenwachten vind je door heel Nederland! Zo onder andere op de volgende plaatsen:

 
 • Dr. A.F. Philips Observatorium in Eindhoven
 • Sonnenborgh in Utrecht
 • Sterrenwacht Copernicus in Overveen
 • Sterrenwacht de Tiendesprong in Tilburg

Bespaar op de sterrenwacht!

Entree voor sterrenwachten ligt vaak rond de €4,95 per persoon. Dat valt dus reuze mee! Kom na het avondeten en maak er een leuke avond van!

Toch meer zin een spannend uitje vol avontuur? Lees dit artikel eens over gave indoor activiteiten!

Veel leerplezier!

Gouden tip van Goedkoop.nl

Zin gekregen in een leerzaam uitstapje? Houd ook eens Groupon in de gaten! Hier vind je afwisselende toffe activiteiten bij jou in de buurt. Er zit zeker wat leuks voor je bij! Klik eens door en bekijk de lopende acties!

Bekijk hier de deals
Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Heb je zelf een leuk educatief uitje meegemaakt? Deel het met ons!   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel