Vrije Tijd / Uitstapjes Leestijd: 4 minuten
Hou je wel van een beetje spanning? Dan kun je met Halloween zeker niet binnen blijven zitten. Van vervloekt circus en een horror night in de bios tot spookachtige taferelen voor de kids... De Halloweenuitjes die je zeker niet wilt missen, ontdek je hier alvast. Durf jij het aan? Lees het artikel

Op griezeltour met Halloween; 7 uitjes voor jong en oud!

Leestijd: 4 minuten

Nog even en dan is het weer tijd om je griezeligste gewaden uit de kast te trekken en je engste gezicht tevoorschijn te toveren. Het is op woensdag 31 oktober namelijk weer Halloween! Deze oude Keltische feestdag was oorspronkelijk een soort oudejaarsavond en werd later door de Christenen omgedoopt tot Allerheiligenavond. Anno 2018 staat vooral het verkleden centraal en gaan kinderen als het donker wordt langs de deuren om snoep op te halen.

Er worden rond deze tijd ook allerlei feesten, evenementen en activiteiten georganiseerd die in het teken staan van Halloween. Heb jij wel zin in een spannende activiteit of een spookachtig feestje? Dan heb je geluk, want we hebben de leukste griezeluitjes voor je op een rij gezet!

#1. Een gruwelijk circus

Pas goed op, want tijdens de show The Horror Zone van Circus Necrophobia ben je nergens meer veilig! Verwacht een gruwelijke voorstelling met huiveringwekkende artiesten op een vervloekt circusterrein in Best. Er zijn ook een aantal Haunted Houses op het terrein, voor wie durft. Op Horror-zone.nl vind je meer informatie over de show en kun je tickets bestellen voor één van de zes voorstellingen, die allemaal in november 2018 plaatsvinden.

#2. Een dierentuin voor echte durfallen

Het voormalige terrein van dierenpark Emmen is allesbehalve verlaten sinds de dieren er weg zijn. Geesten, monsters en ander gespuis namen er hun intrek en brengen het park na sluitingstijd, als het donker wordt, tot leven. Tijdens Boo at the Zoo kun je een kijkje nemen in deze wereld. Op 28, 29 en 30 oktober worden bezoekers ’s avonds in kleine groepjes via een lugubere tocht door het park geleid. Bestel je kaarten via Eventree.nl/event/boo-at-the-zoo.

#3. Bibberen en beven in de bajes

Beleef een ware nachtmerrie in de voormalige ‘Bijlmerbajes’ in Amsterdam. Daar zijn namelijk op de gevaarlijkste criminelen gruwelijke experimenten gedaan, waardoor ze nu helemaal zijn losgeslagen en rondzwerven in de isolatieruimtes, de oude gymzaal en door de donkere gangen van het oude terrein. Je kunt voordat je begint aan deze griezelavond een hapje eten bij één van de vuurkorven op de vroegere lunchplaats van de gedetineerden. Ga voor meer informatie, openingstijden en tickets naar Hetbajesexperiment.nl.

Gouden tip van Goedkoop.nl

Kan het voor jou allemaal niet spannend genoeg zijn? Ben je bovendien dol op attractieparken? Dan zijn de Walibi Halloween Fright Nights en het Bobbejaanland Halloween Festival net wat voor jou! Korting pakken op je tickets? Klik hier door en lees hoe je bespaart op jouw dagje griezelen!

Halloween Fright Nights

#4. Ontmoeting met levende doden

Zijn het nu overlevenden of overledenen? Op een unieke locatie in Vlissingen ontmoet je als bezoeker een samenleving die (bijna?) een kernramp heeft overleefd. In het gebied met een grootte van zo’n 23.000 vierkante meter tref je tankstations, NS-bussen en treinstellen aan en loop je richting een gebouw waar zelfs de overgebleven samenleving niet binnen durft te treden… jij wel?
Als je van de schrik bent bekomen, kun je wat eten of drinken op het Plein van de Vrijheid bij één van de foodtrucks die er staan. 
Meer informatie over openingstijden en tickets vind je via Scarezone.nl.

#5. Halloweenfeest voor kids

Speelpark Klein Zwitserland in Tegelen viert van 29 september tot 4 november het meest huiveringwekkende Halloweenfeest voor kinderen. Het park is mooi versierd met pompoenen en vriendelijke spoken en er worden thema-activiteiten georganiseerd zoals pompoenen snijden of marshmallows roosteren. Op de website van het park, vind je alle benodigde, praktische informatie over het kinder-Halloween.

#6. Sidderen in de cinema

Fans van horrorfilms die ouder zijn dan 16 jaar kunnen hun hart ophalen. Op zaterdagavond 27 oktober organiseert bioscoopketen Kinepolis in een aantal bioscopen de Halloween Horror Night. Let wel: kippenvel, transpiratie, misselijkheid en angstaanvallen kunnen bijwerkingen zijn van deze angstaanjagende avond! Zet je schrap en houd je popcorn goed vast! Ga naar Kinepolis.nl/horrornight en reserveer kaarten bij je bioscooplocatie naar keuze.

#7. Huiveringwekkende Friese Halloweenfair

Halloweenfair West-Friesland heeft inmiddels naam gemaakt in de regio. De fair wordt op 20 en 21 oktober georganiseerd op camping De Gouden Stek in Bovenkarspel. Duizenden Nederlandse bezoekers komen op het evenement af. Er is onder meer een braderie, lekker eten, live entertainment, een spookdoolhof en een breed scala aan activiteiten te vinden op het sfeervol aangeklede terrein. Bezoek voor meer informatie de website Halloweenfair-westfriesland.nl.

Nog een tip voordat we afsluiten: hier via ActievandeDag pik je akelig veel korting mee op tickets voor het Halloweenfeest in Plopsa, Bobbejaanland en Monde Verde. Wacht alleen niet te lang, voordat je het weet zijn ze weg.

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Wat ga jij doen tijdens Halloween? Heb jij nog een activiteit die prima op dit lijstje past? Deel jouw tip in een reactie onder dit artikel.   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel