Eten & Drinken / Boodschappen Leestijd: 3 minuten
19 januari zomaar een zaterdag? Zeker niet, want vandaag is het Nationale Popcorn Dag! En we zouden Goedkoop.nl niet zijn als we je op deze dag niet een aantal overheerlijke popcorntips zouden geven. Lees mee en breng de avond door met een lekkere, volle bak popcorn met jouw lievelingssmaak! Lees het artikel

Nationale Popcorn Dag: (PopPop)Popcorn eten & maken in diverse smaken!

Leestijd: 3 minuten

Hoe Nationale Popcorn Dag ontstaan is, hebben we nergens kunnen vinden. Maar ach, wat maakt het uit… Feit blijft dat dit een goede reden is om de hele dag door popcorn te eten, toch?! ;-)

Niet alleen Nationale Popcorn Dag blijft mysterieus. Ook het ontstaan van popcorn is een raadsel. Er gaan verhalen dat iemand ooit mais op een warme ondergrond liet vallen en toen achter het resultaat kwam. Daarnaast zijn er in Peru resten van bruikbare maiskorrels gevonden die afstammen uit 4.700 voor Christus.

Popcorn in de bioscoop

Als we aan popcorn denken, dan denken we automatisch aan de bioscoop, en andersom. Hè, daar is wel een verklaring voor! In 1927 kwam de eerste geluidsfilm en trokken bioscopen een steeds groter publiek. Rammelende, dure snacks werden vaker vervangen door popcorn. Waarom? Omdat dit erg goedkoop was om te produceren en omdat het in grote getale geproduceerd kon worden. Bijkomend voordeel, popcorn was een snack die je kon eten zonder erg hinderlijke bijgeluiden.

Toen steeds meer mensen thuis een tv kregen, bleef popcorn toch onlosmakelijk verbonden met de bioscoop en theaters. Dat komt omdat popcorn thuis relatief lastig te maken was. Tegenwoordig kunnen we popcorn wel gewoon thuis maken, en wij vertellen je graag hoe je dat doet!

popcorn pan

Zelf gemakkelijk popcorn maken

Hmm, lekker toch, die zelfgemaakte popcorn. Zo ga je te werk:

  1. Koop een zak gedroogde mais of pofmais in de plaatselijke supermarkt;
  2. giet een scheutje olie in de pan en zet het vuur hoog;
  3. als de pan heet is dan bezaai je de pannenbodem met korrels. Let op, gebruik niet te veel korrels aangezien ze een stuk groter worden als ze poffen;
  4. doe meteen de deksel op de pan en schud af en toe de pan om te zorgen dat de popcorn niet aanbrandt;
  5. haal het deksel er NIET af, maar wacht tot de korrels gaan poffen. De popcorn is klaar ongeveer twee minuten nadat de laatste korrels gepoft zijn;
  6. klaar! Voeg nu eventueel nog zout of (poeder)suiker toe en breng zo je popcorn op de door jouw gewenste smaak.

Hier koop je voor €1 je popcorn mais!

In de magnetron of toch kant-en-klaar uit zak?

Makkelijk toch, om in een pan zelf popcorn te maken?! Mocht je dit nu toch te veel werk vinden, dan zijn er natuurlijk nog prima alternatieven om thuis aan popcorn te komen. Houd je van verse popcorn? Koop dan een popcornpack voor in de magnetron. Ook dit scoor je voor een duppie, bijvoorbeeld bij de Plus:

tompouce popcorn hema

Natuurlijk kun je ook gewoon kant-en-klare popcorn uit zak kopen. Ook dit is zeer lekker! Mijn favoriet… Zoute popcorn van Chio. Deze is zeer knapperig, lekker zout en er zitten weinig harde korrels tussen.

 

Bijzondere popcorn geproefd: Tompouce flavoured popcorn

Popcorn die naar tompouce smaakt, dat klinkt je wellicht wat raar in de oren. Op de redactie kwamen we erachter dat je met je HEMA spaarpunten gratis HEMA tompouce popcorn kunt kopen. Tijd om dat te testen!

Om met de deur in huis te vallen: we hadden verwacht dat dit super, super vies zou zijn! De verpakking ziet er weliswaar leuk uit en de popcorn is mooi roze, maar hoe is de smaak? Wel, die is onverwachts toch supergoed. We vinden dit zelfs lekkerder dan gewone zoete popcorn. Heb je dus nog HEMA spaarpunten, dan is Nationale Popcorn Dag hét moment om jouw HEMA punten in te wisselen voor deze overheerlijke popcorn!

Geen HEMA spaarpunten? Dan koop je ze hier gewoon voor €2,75.

Wij hopen dat je geniet van Nationale Popcorn Dag, en dat je lekker veel popcorn gaat eten. Smakelijk!

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Heb jij ooit zelf popcorn gemaakt?   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel