Mode & Verzorging / Gezondheid Leestijd: 4 minuten
Nu het nieuwe jaar officieel is begonnen, zul je er toch echt aan moeten geloven… Het nastreven van je goede voornemens. Wellicht is het kwijtraken van een paar kilootjes daar ook één van. Natuurlijk is dit makkelijker gezegd dan gedaan, maar met de juiste motivatie kom je al een heel eind. Bovendien, wat is nu een betere gelegenheid dan aan het begin van een gloednieuw jaar? Tijd voor een frisse start! Nu resteert alleen nog de vraag: hoe ga je het aanpakken? Lees het artikel

De 4 populairste diëten van het moment: aan de slag!

Leestijd: 4 minuten

Er zijn talloze manieren om af te vallen: van gezonder eten en meer sporten tot aan afslanksupplementen en diëten. In dit artikel helpen we je op weg met de populairste diëten van het moment. Daarbij ontdek je ook hoe je diëten budgetvriendelijk aanpakt en hoe je het volhoudt, zodat jij je ideale streefgewicht gegarandeerd behaalt!

Eten als een oermens – Het Paleo Dieet

Hoe mensen aan voeding kwamen in de oertijd? Jagen en verzamelen. Oermensen joegen op vlees en vis, en verzamelden noten, bessen, eieren et cetera. Kortom, alleen maar natuurlijke voeding. Dat is precies wat het paleodieet inhoudt. Schrap alle bewerkte voeding van je boodschappenlijstje en eet alleen nog natuurlijke producten.

Dat is een stuk makkelijker gezegd dan gedaan. In de supermarkt word je immer overspoeld met voedsel in pakjes, blikken en potten; bijna allemaal bewerkt. Hoe pak je dit dan aan? Nou, door met je neus in een paleokook- of receptenboek te duiken. Ga bijvoorbeeld voor het boek ‘101 Paleo Recepten’ van Mitchel van Duuren. Zo ontdek je dat bloemkoolpuree een vervanger kan zijn voor aardappelpuree en dat gebakken zoete aardappel een goed alternatief is voor patat. Minstens net zo lekker!

Wil je dit dieet uittesten? Ontdek hier alle details. 

  • Samengevat: beperk je tot natuurlijke voeding!
 

Verantwoord afvallen – Het DASH-dieet

Overgewaaid vanuit Amerika en nu in Nederland ook razend populair: het DASH-dieet. Dit dieet is van oorsprong gericht op het verlagen van een te hoge bloeddruk. Afvallen blijkt een bijeffect te zijn; fijn voor mensen die dit ook op hun prioriteitenlijstje hebben staan.

De gerechten bestaan veelal uit fruit, groenten, granen, vis, gevogelte, zaden en noten, waarbij minder zout en natrium worden genuttigd. Tevens worden snoep, suikerhoudende dranken, vetten en rood vlees vermeden. Ga je voor het DASH-dieet; dan kies je voor een gezonde en verantwoorde manier van afvallen.

Nu vraag je je waarschijnlijk af hoe je je voedingspatroon zo één twee drie omgooit. Het dieet bestaat uit twee fases. In de eerste fase zul je even door de zure appel moeten bijten. Daarna zul je merken dat je er baat bij hebt en het diëten beter vol kunt houden.
  • Fase 1: 14 dagen waarin je geen granen en fruit mag eten; producten dus met van nature veel suikers (overige producten met toegevoegde suikers zijn vanzelfsprekend uit den boze). Krijgt je lichaam twee weken geen suikers, dan verdwijnt het verlangen ernaar.
  • Fase 2: deze fase duurt zolang je het dieet volgt. Je mag granen en fruit weer opnemen in je voedingspatroon, maar je houdt je aan een maximum. De kern blijft: gezond en gevarieerd eten.

Geïnteresseerd in dit dieet? Lees er hier alles over.

  • Samengevat: in 2 fases naar een gezonder eetpatroon.

Diëten op vaste dagen – Het Vastendieet

Wil jij op een verjaardag gewoon van een stuk taart kunnen genieten? Of pizza bestellen in plaats van een salade in een restaurant? Het vastendieet is ideaal voor mensen die niet dagelijks met afvallen bezig willen zijn. Twee dagen per week volg je een strikt dieet en de overige vijf dagen eet je normaal.

Michael Mosley en Mimi Spencer beweren dat dit een gezonde en efficiënte methode is om af te vallen. Op de vaste dagen mogen mannen maximaal 600 en vrouwen 500 kilocalorieën nuttigen. Bovendien eet je op deze dagen slechts twee maaltijden naar keuze, bijvoorbeeld alleen ontbijt en diner. Gedurende de dag drink je veel water, thee en/of koffie.

Voor nog meer tips en tricks kijk je hier even. 

  • Samengevat: beperk diëten tot vaste dagen.

Deel alles door twee – Eet de Helft dieet

Het concept van dit dieet is ontzettend simpel: eet precies de helft van wat je altijd at. At je voorheen altijd een grote schnitzel bij het avondeten? Een grote roze koek bij de koffie? Een grote portie patat bij de frietboer? Halveer je voeding en je zult binnen no time  heel wat ongewenste kilo’s kwijt zijn.

Dit dieet is niet alleen effectief, maar ook nog eens budgetvriendelijk. Door je porties te halveren scheelt dat de helft van het totaalbedrag op je boodschappenlijstje (of hoef je simpelweg minder vaak langs de supermarkt).

Daarnaast kun je dit dieet samen met je partner of een andere huisgenoot volgen. Op deze manier kun je de éénpersoonsmaaltijd direct in tweeën splitsen. Zo grijp je toch niet stiekem naar de andere helft van dat sappige biefstukje… Bovendien helpt samen diëten bij het volhouden. Je bent gezamenlijk immers een doel aan het nastreven en kunt elkaar een steuntje in de rug geven indien nodig. Probeer het eens uit!

  • Samengevat: eet de helft van wat je gebruikelijk neemt. 

 

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Heb jij al eens een dieet gevolgd? Zo ja, hoe is dat bevallen?   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel