Claudia
Thuis / Klussen Leestijd: 3 minuten
De meeste mensen bevinden zich ‘s ochtends én ‘s avonds in de badkamer. Desalniettemin kijken mensen niet genoeg om naar dit toch belangrijke deel van je woning. Hoe zit het met jou? Ben jij tevreden met jouw badkamer? In het waarschijnlijke geval dat dit niet zo is, begrijpen we heel goed dat de hoge kosten van een verbouwing of renovering je tegenhouden. Gelukkig zijn er toch genoeg manieren om de kosten laag te houden en er een prachtige badkamer voor terug te krijgen! Lees het artikel

Wij helpen je een centje besparen op jouw badkamer!

Leestijd: 3 minuten

Ga na of een verbouwing nodig is

Mocht je in een oud huis wonen en deze in zijn geheel een stuk moderner willen maken, dan is de kans groot dat een volledige verbouwing van de badkamer nodig is. Laat echter eens een goede blik over je badkamer vallen. Ga na of een simpele opknapbeurt ook zijn werk doet. Als je bijvoorbeeld oké bent met de tegels, laat ze dan voor wat het is. Een likje verf of een flinke reiniging is in vergelijking natuurlijk een stuk voordeliger dan een hele renovatie.
 

Tegels of verven?

Minder tegels, meer muur! Houd dit maar als vuistregel, want dit scheelt je behoorlijk in de kosten. Mooie tegels zijn alles behalve goedkoop. Ook is het gevaarlijk om voor bepaalde accentjes en printjes te gaan, want die kunnen na verloop van tijd gaan vervelen. Dan ben je dus geneigd nieuwe aan te schaffen. Zonde. Een badkamer muur kun je simpelweg beschilderen met verf die bestand is tegen damp en vocht. Een likje verf zal gelijk voor een frisse kijk op de gehele kamer zorgen.


Laat de indeling hetzelfde

Dit zal vast een beetje gek klinken, maar het is eigenlijk heel logisch. Als je geld wilt besparen, laat dan de douche en/of het bad, de wastafel en de wc op dezelfde plek zitten. Hierdoor hoef je de leidingen niet te verleggen. Dit scheelt je duizenden euro’s. Ja, dit is echt zó duur. Dat is het niet waard om de wc naar de ene hoek te verplaatsen en de douchecabine naar de andere, toch?

Focus op een nieuwe uitstraling

Er zijn maar kleine veranderingen nodig om de uitstraling van je badkamer een upgrade te geven. Denk zoal aan een nieuwe douchekop of badkraan. Dit zorgt voor een frisse aanblik en kan je op lange termijn ook nog eens geld besparen. Zo zijn er badkranen die erg zuinig zijn in watergebruik. En deze hebben ook nog eens een luxe uiterlijk. Een nieuwe, luxe douchekraan heb je al vanaf € 34,95. Met zo’n detail zul je een stuk gelukkiger zijn met je badkamer.

Overweeg de kleine details

Je hoeft je badkamer niet overhoop te gooien om voor meer sfeer te zorgen. Daarvoor heb je accessoires. Denk aan een goedkoop rek of handdoekring met handdoeken in bijpassende kleuren. Ook doet een kastje het goed in je badkamer. Voeg nog een (nieuwe) spiegel, een lichtje en misschien zelfs een plantje toe en voila! Je hele badkamer is opgefleurd. En dit door maar een klein beetje meer moeite. Laat hierin vooral je creativiteit los, want stijlvolle en kleine accessoires en producten horen thuis in ieders badkamer.

 

 

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Wat zou jij willen veranderen aan jouw badkamer?   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel