Vakantie / Overnachten Leestijd: 4 minuten
Op reis willen we allemaal, alleen wil het budget niet altijd mee. Een goeie speurneus vindt al snel verschillende manieren om toch goedkoop op vakantie te vertrekken. Ik geef je graag wat tips om goedkoop te overnachten. Lees het artikel

Goedkoop overnachten op reis: zo doe je dat!

Leestijd: 4 minuten

Iedereen wil wel op reis, maar het boeken van een reis is lang niet voor iedereen weggelegd. Niet alleen vliegtickets zijn duur, maar de kosten van accommodaties kunnen ook flink oplopen. Wil jij dit jaar dolgraag een paar dagen weg, maar heb je niet zo’n groot budget voor deze reis? Lees dan in dit artikel hoe je de kosten van jouw reis zo laag mogelijk houdt door de kosten van je accommodatie te drukken.

#1 Zoek een goedkope bed en breakfast

In de meeste grotere steden vind je wel een B&B, ook wel een bed en breakfast genoemd. Slaap je in een bed and breakfast, dan overnacht je bij iemand in huis. Na je overnachting staat er een lekker ontbijtje voor je klaar. Een prima manier om je vrije dagen door te brengen en bovendien helemaal niet duur. Daar komt nog bij dat sommige bed and breakfasts hele eigen ruimtes hebben voor hun gasten, wat betekent dat je niet bij je gastheer of gastvrouw op de lip zit.

#2 Ga alternatief logeren in een Airbnb

Je hebt er vast wel eens van gehoord: Airbnb. Een Airbnb is een appartement dat via de gelijknamige website wordt aangeboden door een particulier, waar je tijdelijk overnacht. Sommige Airbnb’s kun je voor enkele nachten boeken, terwijl andere appartementen ook voor enkele maanden aangeboden worden.

Een groot voordeel van het overnachten in een Airbnb tijdens je citytrip, is het feit dat deze accommodaties vaak erg goedkoop zijn. Heb je bijvoorbeeld een Airbnb voor vier personen voor 100 euro per nacht, dan betaal je omgerekend slechts 25 euro per persoon per nacht voor dit appartement. Er worden ook complete woningen, villa’s met zwembad en boerderijen aangeboden op de website van Airbnb, dus ook als je wat luxer en ruimer wil overnachten, kun je prima een Airbnb boeken.

#3 Slaap in een jeugdherberg of hostel

Ben je student of in ieder geval nog wat jonger, dan kun je prima overnachten in een jeugdherberg of hostel. Niet alle jeugdherbergen en hostels zijn even fris, maar er zitten in iedere stad wel een paar goede accommodaties. Je slaapt er in wat grotere kamers (soms met meerdere mensen), maar de kosten van deze accommodaties zijn wel veel lager dan de kosten van een hotel, een appartement of een vakantiehuis.

#4 Profiteer van tijdelijke acties van hotelaanbieders

Hotelaanbieders organiseren regelmatig aantrekkelijke acties om de prijzen van de hotels in hun aanbod wat te verlagen. Door jouw hotelovernachting op het juiste moment te boeken, kun je 20 tot zelfs 50 procent of meer besparen op jouw accommodatie. Je krijgt een prachtige hotelkamer in het centrum van de stad, maar dan wel voor een fractie van de oorspronkelijke prijs.

Je vindt de beste aanbiedingen van hotelaanbieders door hun website steeds in de gaten te houden voor zoek hotel, maar dit kost je wel veel tijd. Wat je beter kunt doen, is af en toe een kijkje nemen op onze website. Wij zetten de laatste aanbiedingen voor een goedkope reis of een goedkoop weekendje weg namelijk voor je op een rijtje. Ontdek de aanbiedingen hier!

Extraatje: Uiteraard verhuren hotels hun kamers liever, dan dat ze leeg staan. Dat doen ze soms via 'Secret hotels', je boekt een hotel, bijvoorbeeld hier, maar kent alleen de bestemming. Spannend en voordelig!

#5 Boek op het laatste moment

Een last minute is een reis die je op het laatste moment boekt, namelijk maximaal zes weken voor vertrek tot zelfs een dag voordien. Hoe langer je wacht met het boeken van jouw verblijf in het buitenland, hoe meer voordeel je krijgt op deze reis. Boek je jouw reis bijvoorbeeld drie dagen voor vertrek, dan krijg je gemakkelijk meer dan 50% korting op de hele reis. Je bespaart niet alleen geld op de accommodatie voor goedkoop overnachten, maar ook op de vliegtickets. Dat is nog eens een goedkope vakantie!

Tip: Wil je jouw reis op het laatste moment boeken? Dan raden wij je aan om je vrije dagen alvast in te plannen voor jezelf en bij je werkgever. Wacht vervolgens gewoon tot het laatste moment met het boeken van je reis. Je geeft alvast aan bij je werkgever wanneer je er niet bent, je houdt de aanbiedingen in de gaten en je boekt een reis in de dagen die jij vrij hebt genomen van je werk. Door het grote aanbod last minute reizen, vind je altijd wel een vakantie die bij jou past.

#6 Boek je reis juist extra vroeg

Vind je het geen prettig idee om tot het laatste moment te wachten met het boeken van jouw reis? Dan kun je er ook voor kiezen om je reis juist heel vroeg te boeken. De meeste aanbieders van vakanties bieden niet alleen last minutes aan, maar ook reizen met vroegboekkorting. Hoe vroeger je jouw accommodatie en vlucht boekt, des te meer korting je krijgt.

Meer lezen over vroegboekkortingen? Klik hier!

 

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. En jij, hoe pak je het aan om zo goedkoop mogelijk te overnachten op vakantie?   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel