Vrije Tijd / Uitstapjes Leestijd: 4 minuten
Je hebt er vast al eens van gehoord. Glow is namelijk hét lichtkunstfestival in Eindhoven. De bijzondere projecties op de Sint-Catharinakerk, de spectaculaire show in het Philips Stadion… Glow is ultiem genieten en dat roept bij ons maar één vraag op; kunnen wij genieten én besparen? Goedkoop.nl pakte de rekenmachine er alvast bij en zocht het voor je uit! Lees het artikel

Ultiem genieten met de bespaar-op-Glow-checklist!

Leestijd: 4 minuten

Een geweldig dagje Glow beleven zonder inbreuk op je portemonnee? Wij zijn voor jou op onderzoek gegaan en maken van jou een échte Glow-expert! We vertellen je graag even over Glow zelf en eindigen met de ultieme bespaarchecklist!

Glow is Eindhovens Trots

We hebben het over het lichtkunstevenement wat zich voor het eerst in 2006 presenteerde. Het kwam tot stand doordat het door de organisatie van een Eindhovense Annual General Meeting als idee op tafel kwam. Het werd uitgewerkt en als try-out in 2006 daadwerkelijk gepresenteerd. Het bleek een enorme hit en won vanaf dat moment meerdere prijzen. Zo bijvoorbeeld de Eindhovense Trots Award.

Verschillende designers van alle leeftijden en vanuit alle vakgebieden werken samen aan de mooiste en origineelste lichtkunst exposities die jij gaat ervaren. Beleef licht zoals je licht nog nooit beleefd hebt, laat je gedachten in het niets vallen en geniet van deze prachtige kunstroute. Dit jaar is het thema: Shadows & Light: "Every picture has its shadows.

kerk

Sint-Catharinakerk

De Sint-Catharinakerk krijgt dit jaar een gave projectie waarbij het totaal omgetoverd wordt tot één kunstwerk. De Catharinakerk wordt dit jaar opgelicht door een projectie van de internationaal befaamde groep Ocubo uit Portugal. Verder blijft het even een verrassing!

Philips Stadion

stadion

Binnen het Philips Stadion vind je dit jaar een waanzinnige lichtshow binnen het ‘’Shadows & Light’’ thema. Er zijn op vrijdag- en zaterdagavond 3 voorstellingen per avond beschikbaar en van zondagavond tot en met donderdagavond 2 shows. Door te spelen met licht en schaduw maakt TWOFIFTYK er zo'n magische spektakel van dat je het hele tafereel met open mond zult bekijken. Een ervaring die je niet mag missen!

De ultieme bespaar-op-Glow checklist!

Glow is in principe een gratis evenement, maar er kunnen wel een aantal onverwachte vervelende kosten bij komen kijken. Wat dacht je van entreekaartjes voor exposities of een dure parkeerplaats? Voorkom deze hoge kosten door deze checklist minimaal een aantal dagen van tevoren afgestreept te hebben!

fles

1. Goedkoop reizen en parkeren

Hoe kom je naar Glow? Wat dacht je van de trein? De spoordeelwinkel heeft een deal klaarstaan waarbij je vanaf €19,00 een dagretour naar Eindhoven ontvangt en een voucher voor toegang tot de lichtshow in het Philips Stadion. 

Kom je met de auto?

Er zijn verschillende parkeeropties. Nu heb je als niet-Eindhovenaar enig nadeel omdat je de gratis spots niet kent. Wees niet bang, er zijn er genoeg. We zullen een aantal goede spots verklappen!

  • Ga je voor goud en wil je dichtbij parkeren? Dan kan je van tevoren reserveren bij Q-park. Reken hiervoor ongeveer 10 euro.
  • Een stukje lopen niet erg? Aan de Pastoor Petersstraat en Roosje Vosstraat zijn 2 goedkope parkeerplaatsen gevestigd. Na 21.00 uur is het parkeren gratis en je bent maximaal €4,50 kwijt.
  • Flinke wandeltocht niet erg? Er zijn wat gratis parkeerplekken waar je én geluk moet hebben én het niet erg vinden om ongeveer 15 minuten te lopen naar het centrum:
    - Rijd eens naar de Generalenbuurt. Bij de Generaal Pattonlaan zijn kleine straten waar geen parkeergeld betaald hoeft te worden.
    - Rijd naar het einde van ‘Onze Lieve Vrouwestraat’. Rijd hier een stuk over en je kunt aan de zijkant van deze weg gratis je auto parkeren. Vanaf daar loop je het TU-terrein over en loop je direct op het station af.

2. Goedkoop entree scoren

De lichtshow van het Philips Stadion is iets wat je zeker niet wil missen dit jaar. Aan de kassa is de entree €7,50. Dat is een flink bedrag wanneer je met je hele gezin de show mee wilt maken. Bestel daarom de kaartjes vooraf online: Hier zijn deze maar €5,00 per volwassene en kinderen tot 12 jaar betalen een kleine bijdrage van €1. Je kunt de kaartjes bestellen via Gloweindhoven.nl.

3. Goedkoop eten en drinken

Zorg van tevoren voor een grote thermoskan die je mee kan nemen in je rugzak. Zo neem je lekker warme chocomelk mee of kan je rustig een kopje thee drinken tussen de lichtshows door.
Neem ook een broodtrommel mee waar je lekkere snacks in doet, zoals havermoutkoekjes of rijstwafels met een smaakje.

Gouden tip van Goedkoop.nl

Haal je Glow-snacks gemakkelijk tijdens je volgende online boodschappen trip bij de Albert Heijn! Genoeg heerlijke en gezonde opties.

Ik wil een snack!

Namens het gehele Goedkoop.nl team wensen we je ontzettend veel Glow-plezier!

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Deel jouw ultieme Glow-momentje met ons!   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel