Elektronica / Telecom Leestijd: 3 minuten
Steeds vaker kiezen we voor een sim only abonnement in plaats van Prepaid. Hiermee kunnen we goedkoop bellen en internetten en komen we niet zomaar zonder belminuten of data te zitten. Maar hoe kies je nu het beste sim only abonnement? We helpen je graag op weg. Lees het artikel

In 3 stappen je sim only abonnement kiezen

Leestijd: 3 minuten

Wil je graag een abonnement waarmee je altijd kunt bellen, zonder dat je bij het afsluiten ervan van telefoon hoeft te wisselen? Dan sluit je een sim only abonnement af dat bij je past. Bovendien kun je bij het afsluiten van een sim only abonnement je huidige telefoonnummer gewoon meenemen. In dit artikel zetten we de mogelijkheden voor je uiteen, zodat je straks precies weet welk mobiele abonnement je afsluit.

Extra voordeel met een jaarabonnement, of gemakkelijk opzeggen?

Bij de meeste sim only aanbieders kun je kiezen voor een jaarcontract, waarbij je minder betaalt en je provider belooft om een jaar te blijven. Of je kiest voor een maandelijks opzegbaar abonnement, waarbij je een iets hoger maandbedrag betaalt en iedere maand kunt opzeggen. Sommige sim only providers bieden daarnaast nog een 24-maandencontract aan, waarmee je nog meer bespaart. Het is dus belangrijk om voor jezelf na te gaan: blijf ik een jaar (of twee) bij een provider en krijg ik korting op mijn maandelijkse factuur, of wil ik graag gaan en staan waar ik wil en dus de mogelijkheid om volgende maand nog over te stappen? Meestal kun je overigens wel overstappen naar een grotere (of soms zelfs kleinere) bundel bij dezelfde provider, waardoor je niet in hoeft te zitten over te weinig data of belminuten.

Hoeveel belminuten heb ik per maand nodig?

Heb je al een abonnement en wil je overstappen, dan kun je op je facturen zien hoeveel je de laatste maanden gemiddeld gebeld hebt. Een aantal uitzonderingen daar gelaten, is dit een goede graadmeter. Bel je niet veel en houd je slechts een paar korte gesprekken per week, dan is 100 belminuten vaak al genoeg. Maar wil je op safe spelen, dan kun je een bundel van 300 minuten nemen die goed is voor een aantal lange gesprekken per week en vaak maar een paar euro per maand duurder is. Bel je dagelijks heel veel, dan zijn er een aantal sim only providers met bundels voor onbeperkt bellen. Deze zijn veel duurder, maar je hoeft je zo geen zorgen meer te maken over je belminuten.

Wat is mijn maandelijkse dataverbruik?

Naast het aantal belminuten is ook de grootte van je internetbundel belangrijk wanneer je voor een sim only abonnement kiest. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om alleen van het wifi-netwerk thuis en op werk gebruik te maken en zo een goedkoper sim only abonnement zonder data af te sluiten. Of je kunt buiten je bundel internet gebruiken, maar dit is erg duur en dus niet aan te raden. Bij de meeste sim only providers kun je overigens kiezen voor een sim only abonnement met zowel data als belminuten tegen een lagere prijs. Gebruik je jouw mobiele internet alleen om af en toe je e-mail te checken en een website te bekijken, dan is 1 GB vaak al genoeg. Wil je ook af en toe op YouTube, Spotify of een andere site met multimedia, dan is 2 GB een betere keuze. En gebruik je deze en andere websites meerdere keren per dag, dan heb je ten minste een internetbundel van 4 GB nodig.

Ten slotte heb je nog de keuze uit maar liefst 12 sim only providers. Vier daarvan hebben een eigen netwerk: KPN, Vodafone, Tele2 en T-Mobile. Waar KPN een betrouwbaar netwerk is om mee te bellen, komt T-Mobile als beste uit de test waar het om datasnelheid gaat. Vergelijk de prijzen en beschikbare pakketten van verschillende aanbieders om zelf tot de aanbieder te komen die het beste bij je past.

Denk je er trouwens voldoende aan om je telefoongegevens te beschermen? We geven je tips!

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Waarom zou jij voor een Sim-Only abonnement kiezen? Of waarom juist niet? Deel jouw mening in een reactie hieronder.   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel