Eten & Drinken / Boodschappen Leestijd: 3 minuten
Vraag je je ook soms af waar je maandloon zo snel aan op gaat? Die bankrekening blijft maar wegtikken en inboeten op gezellige uitstapjes of een nieuwe outfit doe je liefst niet. Gelukkig hebben we de drie makkelijkste bespaartips voor je uitgezocht, zodat je toch meteen flink wat kan uitsparen. Lees het artikel

De 3 makkelijkste bespaartips: hier zijn ze!

Leestijd: 3 minuten

We herkennen het allemaal wel, ons uitgavenpatroon gaat steeds meer omhoog en we geven alsmaar meer uit. Aan de noodzakelijke dingen, maar ook zaken die behoren tot de categorie ‘luxe’. Denk aan wekelijks uit eten of gezellig een borreltje op het terras drinken. Natuurlijk is dit erg leuk om sociale contacten te onderhouden met familie en vrienden, maar het hakt er op den duur financieel bij velen wel in. Om je deze luxe te kunnen blijven permitteren, hebben we drie dingen op een rijtje gezet waarop je eenvoudig kunt besparen. Zo hoef je niets op te geven en houd je toch extra geld over.

1. Auto... of fiets?

Even naar de supermarkt, naar een vriend of vriendin verderop of snel de kinderen van school halen: Ben je geneigd onmiddellijk in de auto te stappen? Veel dingen kun je prima op de fiets doen. Sterker nog, daar bespaar je stiekem zelfs veel benzine en onderhoudskosten mee.

Wen eraan om de fiets te pakken voor dit soort korte afstanden, je zult zien dat dit helemaal niet erg is. Je moet alleen een goede fiets hebben, dan kun je zo gaan. Bij een goedkope webshop voor E-bikes scoor je zo een nieuwe fiets. Het is bovendien nog goed voor je conditie ook, dat bespaart je weer extra kosten in de sportschool.

2. Doe slim boodschappen

Iedere dag boodschappen halen, dat hakt erin. Je geeft namelijk meer geld uit omdat je vaak koopt waar je op dat moment zin in hebt, in plaats van de producten die op je boodschappenlijstje staan.

Dus…maak iedere week een lijstje en ga op een vaste dag in de week boodschappen doen. Houd je bovendien strikt aan de boodschappen die op je lijstje staan. Zo weet je zeker dat je geen impulsaankopen doet. Loop je toch in de winkel en zie je iets lekkers dat niet op je boodschappenlijstje staat, dan mag je van jezelf vast wel een uitzondering maken. Spreek wel een maximaal aantal dingen met jezelf af, die je buiten de producten op je lijstje mag meenemen. Anders bespaar je nog geen geld.

Extra tips:

  • Koop producten van het huismerk of in de aanbieding, dat scheelt vaak flink;
  • Ga niet winkelen met honger, want dan heb je gegarandeerd veel te veel mee.

We hebben nog meer supermarkttips voor je verzameld, lees ze snel.   

3. Scoor die korting!

Kleding is duur, vooral als je voor het hele gezin moet slagen. Om geld te besparen op kleding kun je het beste wachten op de opruiming. Zo scoor je die leuke jeans of dat gave paar schoenen voor een prikkie. Saleshoppen is niet voor niks zo populair.

Heb je het zoveelste leuke paar schoenen op het oog? Probeer dan toch om tot het einde van het seizoen nog even door te lopen op je ‘oude paar’ en koop dat leuke paar gewoon in de Sale, aan het einde van het seizoen. Vaak scheelt dit al snel 30 tot 50% en soms zelfs 70%. Reken maar uit!

Dit artikel werd geschreven door Paul de Monnik. Als gastredacteur van Goedkoop.nl én Goedkoop.be is Paul geïnteresseerd in alles wat met besparen, bewust leven en duurzaamheid te maken heeft. Hij heeft daarnaast een passie voor bloggen, wat hij dan ook met liefde en plezier doet op Goedkoop.nl en Goedkoop.be.

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Heb jij nog slimme tips om te besparen?   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel