Vrije Tijd / Uitstapjes Leestijd: 4 minuten
Lekker (lang) weekend en nu er gezellig met z'n allen op uit? Bezoek eens de Campina Open Boerderijdagen of neem een kijkje bij de Bioboer tijdens het 'Lekker naar de boer' weekend. Het kost je (bijna) niks en gegarandeerd plezier voor jong en oud. Lees snel verder en ontdek hier wat je alvast kan verwachten. Lees het artikel

Het leukste uitje: KOEkeloeren tijdens open boerderijdagen!

Leestijd: 4 minuten

Heerlijk het is lente! De vogeltjes fluiten en de koeien gaan weer naar buiten. Trek de kids dus bij de iPad of televisie vandaan en ga er lekker op uit. Vandaag de dag onderneem je met het hele gezin de leukste buitenactiviteiten en dat hoeft niet eens duur te zijn! Wat dacht je van onder andere een kijkje op de boerderij? Niet alleen super leuk, maar ook leerzaam.

Met eigen ogen zien waar melk en eieren vandaan komen, fijn spelen in het hooi, misschien wel verse melk proeven… Ga eens langs bij een speel- of leerboerderij of bezoek de Campina Open Boerderijdagen op 11 of 21 mei. Lees snel verder en ontdek wat je tijdens zo’n dagje KOEkeloeren kan verwachten!

Proef het boerenleven

Waar komt melk vandaan? En hoe belandt het zo verpakt in de schappen van de supermarkt? Er zullen vast en zeker kinderen zijn die dat niet weten. Niks gek eigenlijk ook als je je bedenkt dat deze generatie opgroeit met iPads, games en spacescooters. Des te interessanter is het om ze een keer van het boerenleven te laten proeven.

 

En wanneer kan dat beter dan tijdens de Campina Open Boerderijdagen?! In het weekend van Hemelvaart en Pinksteren, om precies te zijn op vrijdag 11 mei en maandag 21 mei, gooien meer dan 60 boerenfamilies hun staldeuren open voor publiek. Koetjes kijken, het blijft niet alleen bij dat. Er is nog veel meer boerenpret te beleven. Wat dat is, daar kom je natuurlijk snel achter als je tijdens deze dagen bij een boerderij bij jou in de buurt aanwipt, maar we geven je graag alvast een kleine indruk.

Rondleiding langs de stallen

Wat je zeker op de Open Boerderijdagen mag verwachten, is een rondleiding in en rondom de stallen. Waar eten en slapen de koeien en hoe ziet een melkmachine er eigenlijk uit? Als jullie aan het einde van de dag het erf aflopen, zijn jullie weer een stuk wijzer.

Spel en plezier

Er is tijd voor een stukje informatie over het boerenleven, maar ook zeker tijd voor wat leuke spelletjes. Doe gezellig met de hele familie mee aan de boerenmeerkamp of daag elkaar uit tijdens het melkbusheffen of skippy koe racen. Gegarandeerd plezier voor jong en oud.

Gratis proeven

Of zo’n glaasje verse melk, dat direct van de koe komt, nu echt zo veel lekkerder smaakt dan melk die je in de supermarkt koopt, dat kun je zelf proeven tijdens je dagje op de boerderij. Bij verschillende boerderijen mag je diverse zuivelproducten proeven.
Weten welke boerderijen bij jou in de buurt de deuren open gooien op 11 of 21 mei? Het overzicht bekijk je hier.

De (bio)boer op

Misschien koop je wel eens, bewust of onbewust een product met een biologische keurmerk. Je koopt het, maar weet je ook waar dit keurmerk voor staat? Weet je dat niet en ben je er toch stiekem wel heel nieuwsgierig naar of wil je gewoon een interessant uitje beleven met de hele familie? Pak op 16 en/of 17 juni je spullen bijeen en ga lekker naar de BioBoer. Tijdens dit weekend ‘Lekker naar de BioBoer’ ben je meer dan van harte welkom bij tal van biologische boeren door het hele land. Zij vertellen je alles over diervriendelijk, eerlijk en natuurvriendelijk boeren.

Daarnaast is er nog veel meer te doen voor jong en oud. Kalfjes knuffelen, zelf fruit plukken, wijn proeven, in de hooibalen spelen, meedoen aan een speurtocht… Per boerenbedrijf kunnen de activiteiten wat verschillen, maar vervelen hoef je je dus zeker niet. Wil je weten welke Bioboeren bij jou in de omgeving deelnemen aan het ‘Lekker naar de BioBoer’ weekend? Neem hier eens een kijkje en ontdek gelijk welke activiteiten er georganiseerd worden.

Tip: stap eens de fiets op en bezoek meerdere biologische boerderijen. 

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Misschien weet je nog wel meer van dit soort uitjes? Deel ze gerust hieronder met ons.   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel