Vrije Tijd / Uitstapjes Leestijd: 4 minuten
Een dagje naar de dierentuin is een fantastische dagbesteding, maar met een groot gezin kunnen de kosten hoog oplopen. Met deze tips wordt je dagje uit extra voordelig! Lees het artikel

Voordelig naar de dierentuin doe je zo: dé drie essentials

Leestijd: 4 minuten

Even zwaaien naar de olifanten, een gekke bek trekken naar de apen en de tijgers bewonderen. De dierentuin heeft veel vertier te bieden. Maar zo’n dagje uit is vaak een hele uitgave: het vervoer, de entreetickets, eten en drinken en misschien wel een leuke souvenir. Voor een zo voordelig mogelijk dagje dierentuin hebben we dé drie belangrijkste onderdelen op een rij gezet. Lees je snel mee?

Het vervoer

Natuurlijk wil je zo snel en comfortabel mogelijk bij de dierentuin aankomen. Met een beetje plannen en rekenen heb je zo de  voordeligste route naar de dierentuin gevonden. Heb je geen voorkeur voor een speciale dierentuin? Kies dan voor het park wat het dichtst bij je in de buurt ligt; des te minder kilometers je hoeft te rijden en hoe lager meestal de reiskosten. Wanneer je het goedkoopste vervoer gaat berekenen moet je met een aantal dingen rekening houden, wij zetten ze voor je op een rij.

 

De meest voor de hand liggende optie is vaak de auto. Je kunt met een beetje geluk voor de deur parkeren, je hebt (meestal) geen last van onverwachte vertragingen en met meerdere personen reizen kost je niets extra. De grootste kostenpost is toch vaak de brandstof en het parkeren, kosten die je bespaart wanneer je met het openbaar vervoer gaat. We hebben de parkeerkosten bij de 6 grootste Nederlandse dierentuinen voor je opgezocht.

 

Parkeren

Artis

€9 voor niet-leden

€7 voor leden

Burgers’ Zoo

€6

Diergaarde Blijdorp

€9

Wildlands Adventure Zoo

€10 bij Q-Park Wildlands

Ouwehands Dierenpark

€7

Beekse Bergen

€9,50

Heb je geen auto tot je beschikking of vind je de parkeerkosten wel aan de hoge kant? Dan is het openbaar vervoer een goed alternatief. Het voordeel van het openbaar vervoer is dat er online vaak combinatietickets worden aangeboden bij onder andere ANWB, HEMA, Blokker, NS en Albert Heijn. Je koopt dan in een keer zowel het kaartje voor de trein, als het entreeticket voor de dierentuin. Check altijd even het huidige aanbod, want het verandert vaak, maar als je een dergelijke deal scoort, ben je in ieder geval verzekerd van korting!

De tickets

Ga je op de bonnefooi naar de dierentuin, dan zal je waarschijnlijk de hoofdprijs betalen aan de kassa. Misschien niet erg spontaan, maar wanneer je van tevoren je dagje naar de dierentuin plant, kun je op jacht naar de goedkoopste entreetickets. Vaak kun je bij de dierentuin zelf korting pakken wanneer je je tickets online aanschaft, de kortingen vind je in onderstaand lijstje.

  Kassaprijs Prijs online
Artis
Volwassene €23 Vanaf €21
Kind: t/m 9 jaar €19,50 €17,50
Burgers' Zoo
Volwassene €22,50 €21,50
Kind: t/m 9 jaar €19,50 €18,50
Diergaarde Blijdorp
Volwassene €23 Vanaf €21
Kind: t/m 12 jaar €18,50 €17
Wildlands Adventure Zoo
  €30 €27,50
Ouwehands Dierenpark
Volwassene - Vanaf €21
Kind: t/m 9 jaar - Vanaf €19
Beekse Bergen
Volwassene €22,50 €22,50
Kind: t/m 9 jaar €25 Vanaf €22,50

Zoals je ziet kan je door online de tickets aan te schaffen al een flinke duit besparen, zo pak je bijvoorbeeld bij Wildlands Emmen hier al €2,50 korting online. Maar de ware kortingjager weet dat er nog meer voordeel te verkrijgen valt. Zo scoor je momenteel tijdens de HEMA dierentuin actie tot €6 korting op je entree bij Burgers Zoo (de HEMA acties veranderen steeds, dus houd ook hier de nieuwe dierentuinacties in de gaten). En speur dus rond op Goedkoop.nl en het internet voor de beste ticketprijs.

Is er geen actie beschikbaar? Kijk dan eens rond op websites als VakantieVeilingen en ActievandeDag. Zeker een aanrader, want de kortingen lopen hier hoog op. Op VakantieVeilingen bepaal je overigens zelf de prijs door te bieden. Zo zit je nooit boven je budget.

Gouden tip van Goedkoop.nl

Wanneer je wat tijd over hebt spaar je je korting simpelweg in de supermarkt, we leggen je in dit artikel uit hoe je dat het beste doet!

Korting pakken op de leukste dagjes uit!

Eten en drinken

Je hebt het meest voordelige vervoer geregeld en de goedkoopste tickets gescoord, tijd voor een dagje dieren kijken! Voor de (lekkere) trek kan je natuurlijk terecht in het restaurant, café of kiosk van de dierentuin, maar hier liggen de prijzen hoog. In de meeste dierentuinen mag je zelf meegenomen eten en drinken nuttigen. Neem dus voldoende lekkers mee. Denk bijvoorbeeld aan een broodje met omelet als lunch, een chocolade- of mueslireep als tussendoortje en een zakje snoep wanneer jij en de kids verlangen naar iets zoets. Dat haal je bijvoorbeeld gewoon bij Lidl, goede kwaliteit en niet duur. De huidige aanbiedingen vind je hier.

Neem ook een flesje mee dat je kunt vullen met water en enkele pakjes of flesjes drinken. Bedenk voor je vertrekt of je in de dierentuin nog geld wilt uitgeven en waaraan. Velen kunnen een kopje koffie of ijsje toch niet weerstaan, het is dan beter dit ingecalculeerd te hebben in je budget!

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Wat is jouw favoriete dierentuin?   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel