Geldzaken / Sparen Leestijd: 4 minuten
De start van het nieuwe jaar komt steeds dichterbij. Een periode waarin we allemaal bezig zijn met goede voornemens, dingen die we dit jaar nu écht eens anders aan gaan pakken. Maar vaak zijn we die goede voornemens in februari al vergeten. Maar de goede voornemens 2.0 van Goedkoop.nl houd je het hele jaar vol! Benieuwd welke goede voornemens dat zijn? Lees snel verder… Lees het artikel

Goede voornemens in 2018: deze 7 hoef je niet te herzien

Leestijd: 4 minuten

2018 is in zicht, een nieuw jaar in aantocht. En wellicht zit je al vol goede plannen hoe je het dit jaar gaat aanpakken, de zogezegde goede voornemens. Stoppen met roken, beginnen met sporten, meer reizen, beginnen met een schone lei en het leven eens helemaal anders invullen… Wie heeft het zich nog niet voorgenomen? Maar waarschijnlijk zal je ook weer na een week of twee gestopt zijn met deze goede voornemens.

Om jou een handje te helpen, vind je hier een rijtje met goede voornemens, versie 2.0. Deze goede voornemens zijn haalbaar, realistisch en vooral ook leuk. Want houd je ze vol dan bespaar je ook nog een flinke duit. Natuurlijk hoef je je niet aan al deze goede voornemens te houden. Kies er een, twee of misschien wel vijf die bij jou passen en ga ermee aan de slag. Of gebruik deze goede voornemens als inspiratie voor voornemens die perfect bij jou passen. Maar vooral: schrijf ze op zodat je er iedere dag naar kan kijken en er weer aan herinnerd wordt. Kom je er halverwege het jaar achter dat je toch bent gestopt, geen nood! Wachten op 2019 is echt niet nodig, je begint gewoon meteen opnieuw.

Goede voornemens 2.0

 1. Het leven is soms een dure aangelegenheid, een lekker etentje hier, een kapotte wasmachine daar en dan wil je er ook nog stijlvol uitzien… Maar hoe kan je dan nog sparen? Nou, met dit schema stop je wekelijks een klein bedrag in een spaarpotje of op de spaarrekening. Het lijkt weinig, maar aan het eind van het jaar heb je toch bijna €1400 gespaard. Een mooi bedrag, vooral wanneer je normaal moeite hebt met sparen. 
  Spaarchallenge
 2. Kijk dagelijks of wekelijks op je rekening en stort het bedrag wat achter de komma staat over op de spaarrekening. Zo heb je, net als met bovenstaande tip, zonder dat je het doorhebt een heleboel geld bij elkaar verzameld.
 3. Nog zo’n handige spaartip is het pinsparen van ABN Amro. Iedere keer dat je een bedrag pint wordt er een percentage van het gepinde bedrag automatisch naar je spaarrekening gestort. Zit je bij ING of Rabobank? Ook daar kan je automatisch sparen.
  Gouden tip van Goedkoop.nl

  Staat je spaarrekening nu lekker vol, maar vind je het zonde om het zo maar op de spaarrekening te laten staan? Hier vind je vijf interessante alternatieven voor de klassieke spaarrekening.

  Bekijk snel de alternatieven
 4. Het kost een beetje moeite, maar met afval scheiden spaar je niet alleen het milieu, je merkt het ook in je portemonnee. In veel gemeentes betaal je voor het legen van de grijze afvalbak, maar is het ophalen van oud papier en plastic gratis. Zorg dus dat je afvalbak wat minder vaak vol zit door je afval te scheiden. Je zult dit zeker merken in je portemonnee. Check wel van tevoren de prijzen die bij jouw gemeente horen. Het kan zijn dat het ophalen van plastic afval of oud papier bij jou niet gratis is.
 5. Zorg dat er altijd een boodschappentas(je) in je auto of fietstas ligt. Zo bespaar je tijdens ieder onverwachts supermarktbezoek de kosten van een plastic tasje.
 6. Alvorens je online een aankoop doet, snuffel dan altijd even rond op het internet of het product niet ergens goedkoper is. Check ook zeker hier bij ons of er een kortingscode beschikbaar is. Doe dit altijd even kort voor je op de ‘bestel’-knop drukt, zo bespaar je misschien wel 10% op je hele aankoopbedrag of wordt je bestelling gratis verzonden. Kost je helemaal niets!
 7. Waarschijnlijk heb je deze al wel heel vaak gehoord, maar we gaan hem toch nog even vertellen. Voor korte stukjes pak je best de fiets in plaats van de auto. Voor korte ritjes de auto gebruiken is niet alleen slecht voor de auto, maar ook voor het milieu. En in het teken van meer sporten en afvallen, doet dat stukje extra fietsen ook veel goeds!
Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Wat is jouw goede voornemen voor 2018?   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel