Geldzaken / Sparen Leestijd: 4 minuten
Heb je spaargeld en zou je hier graag het maximale uithalen? Wij verklappen je hoe je de hoogste spaarrente krijgt via Savedo. Lees het artikel

Tel je centen met deze tips voor een hogere rente!

Leestijd: 4 minuten

Spaargeld hebben is natuurlijk altijd fijn! Maar als je dat hebt, dan heb je je vast wel eens afgevraagd hoe je daar het maximale rendement uit kunt halen. Is het ooit in je opgekomen om je geld te storten op een Europese depositorekening voor extra rente? 54,6% van de Nederlanders wel, zo blijkt uit onderzoek van Savedo. Zij bemiddelen in deposito’s van banken in de EU, waardoor je rente heel wat hoger op kan lopen.

Een mooie kans? Jazeker! Maar hoe gaat dit dan precies in z’n werk en hoe pak je het aan? Wij helpen je alvast op weg.

depositogarantiestelsel


We weten allemaal dat de rente in Nederland tegenwoordig erg laag staat. Veel mensen trekken de stoute schoenen aan en besluiten te investeren in cryptovaluta. Dit kan je veel winst, maar ook verlies opleveren. Is het daarom wel slim om dit risico te nemen?

Die keuze is uiteraard geheel aan jezelf, maar als je geen risico wilt nemen en toch meer rente wilt krijgen, dan is er nog een heel goed alternatief: je geld vastzetten op een depositorekening.

Het spaargedrag van Nederlanders

Je geld vastzetten ergens in de EU?!!”… Vraag je je misschien wel af. Jazeker, en dit is zeker geen rare gedachte. Uit onderzoek (Savedo, 2018) blijkt namelijk dat maar liefst 81% van de Nederlanders ontevreden is over de hoogte van de spaarrente. En dan staat de spaarrente nu zelfs nog net boven 0, om nog niet te spreken over de geruchten dat de spaarrente mogelijk negatief gaat worden.

savedo

Toch blijkt dat mensen geld opzij blijven zetten, niet per se voor de rente, maar om te voorkomen dat men in de toekomst in geldproblemen komt. Je weet immers maar nooit waar je plots geld voor nodig hebt.
 

Over Savedo

Savedo bemiddelt in spaardeposito’s van banken uit de gehele EU. Door geld langer vast te zetten bij erkende Europese banken die aan bepaalde regelgeving voldoen, kun je via Savedo relatief veel rente krijgen. Savedo levert overigens een dienst en is dus zelf geen bank, echter heeft het wel een AFM-verguning.

Iedereen die gebruik wenst te maken van de dienst van Savedo, kan via hen de beste depositorekening voor spaargeld kiezen. Juist doordat ze alleen in zee gaan met betrouwbare banken die aan bepaalde wetgeving voldoen, is ieder bedrag tot maximaal €100.000 gedekt bij een onwaarschijnlijk geval van faillissement, oftewel het depositogarantiestelsel.

Je rente verhogen

Wil jij financiële risico’s uitsluiten, misschien in de toekomst een mooie reis maken, je huis verbouwen of een nieuwe auto kopen? Dit zijn de meest voorkomende redenen om geld opzij te zetten, zo blijkt ook uit het onderzoek. Hoe fijn zou het zijn als dat opgespaarde geld nu ook nog iets op kan leveren? Met de huidige spaarrentetarieven is dat amper mogelijk. Rentetarieven van minder dan 0,1 procent zijn geen uitzondering meer!

Heb je niet direct je geld nodig? Dan is het aantrekkelijk om je geld voor langere tijd vast te zetten. Dit doe je via een depositorekening. Zo kan je rentetarief al snel oplopen tot 2%, een heel verschil dus!

Hoe gaat dit nu precies in z’n werk?

Misschien ben je een beetje huiverig bij het idee om je geld op een Europese depositorekening te zetten. Dat is bij Savedo gelukkig nergens voor nodig. Je profiteert hier van de hoogste spaarrentes van de EU. Alles is eenvoudig en goed geregeld, en ook nog eens kosteloos. Geen verborgen kleine lettertjes in moeilijke talen, maar gewoon netjes voor je uitgewerkt in het Nederlands. Hier nog eens kort de voordelen op een rijtje;

  • Via Savedo open je gratis en online een depositorekening bij een bank naar keuze. Dit allemaal in het Nederlands, ook al staat je spaargeld bij een buitenlandse bank. Ook de klantenservice wordt aangeboden in het Nederlands.
  • Dankzij de EU-richtlijnen, waar alle banken via Savedo op gecontroleerd zijn, is je spaargeld tot €100.000 verzekerd per klant per bank (depositogarantiestelsel).
  • Profiteer van de hoogste rente op dit moment, die al snel richting 2% loopt (in plaats van tarieven die ver onder de 1% zitten).
    geld

Do’s en don’ts bij aangaan depositorekening

DO
• Jezelf goed vooraf informeren over de tarieven en voorwaarden.
• Via een bemiddelaar als Savedo werken, of in ieder geval een bedrijf dat betrouwbaar is. Ga niet zelf aan de slag met buitenlandse banken als je hier weinig tot geen ervaring mee hebt.


DONT’S
• Meer geld vastzetten dan dat je kunt, ben realistisch over je huidige financiële situatie.
• Te bang zijn om de stap in je leven te zetten. Banken moeten immers voldoen aan bepaalde wet- en regelgeving, dus je loopt in dat opzicht niet per se meer risico.

Sparen maar!

 

Is je geld op een depositorekening iets voor jou of wil je meer informatie? Surf dan naar Savedo.nl en ontdek de huidige rentetarieven (huidige stand: 2% - april 2018).

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Overweeg jij om je geld op een spaardeposito te zetten?   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel