Vrije Tijd / Online Leestijd: 4 minuten
Kun jij wel een extra zakcentje gebruiken? Of wil je cadeaubonnen van diverse winkels verdienen? Start dan met het invullen van online enquêtes. Hoe dit werkt en hoeveel je eraan kunt verdienen? Wij hebben het voor je getest! Lees het artikel

Getest: Geld & korting verdienen door het invullen van online enquêtes!

Leestijd: 4 minuten

Er zijn veel manieren om geld te verdienen. Wist je dat het ook kan door het invullen van online vragenlijsten? Wij ontdekten Toluna, een community waar je je gratis inschrijft en deelneemt aan tal van enquêtes over bijvoorbeeld lifestyle of producten. Tijd om dit eens uit te proberen! We zochten voor je uit hoe het precies werkt en welke beloningen je kunt verdienen.

Hoe werkt Toluna?

toluna

Toluna.com is een website waar je je gratis inschrijft om deel te kunnen nemen aan tal van vragenlijsten. Hiermee verdien je punten, die je kunt inwisselen voor mooie beloningen, zowel in cash als in kortingsbonnen voor bepaalde winkels.

Bij het inschrijven laat je je algemene gegevens achter, zoals naam, adres en e-mailadres. Hoewel je wel anoniem blijft wanneer je een enquête invult, heeft Toluna dit wel nodig om te verifiëren of je een echt persoon bent.

Tijd om de vragenlijsten in te vullen!

De account is aangemaakt, dus het is tijd voor mij om de vragenlijsten te gaan maken. Ik pak de eerste enquête erbij en ga enthousiast aan de slag. Zo, de eerste punten zijn al binnen. Daarna maakte ik er nog een paar, zodat ik jullie iets kan vertellen over de soorten vragen.

Algemene vragen: vaak krijg je een aantal vragen over je leeftijd, geslacht, woongebied, opleiding en eventueel inkomen/besteedbaar vermogen.

Specifieke vragen: nu gaat de vragenlijst een bepaalde richting op. Zo kreeg ik vragenlijsten over snoepmerken, supermarkten en reizen. Het kan alle kanten op.

Gerichte vragen op merk of product: op het laatst wordt er vaak dieper ingegaan op een specifiek merk of product en je mening daarover. Ik heb het idee dat je er op deze manier achter komt welk merk of bedrijf deze enquête uitvoert.

Let op, soms neem je ook deel aan een vragenlijst waarna ze er na het invullen van de algemene vragen achter komen dat je niet tot de doelgroep behoort. Je kan dan niet verder en moet een nieuwe enquête starten. Vaak krijg je wel een kleine beloning, bijvoorbeeld een kleine hoeveelheid punten.

Punten inwisselen voor beloningen

Je weet nu wat meer over de vragenlijsten, maar minstens zo belangrijk is wat je ermee kan verdienen. Dit hebben we voor je onder de loep genomen (overzicht verkregen op 28-1-2019, mogelijk aan verandering onderhevig).

Hoeveel spaar je dan met het invullen van een vragenlijst? Ga uit van zo’n 1.600 tot 2.000 punten. Per enquête ben je overigens zo’n kwartier tot 20 minuten bezig. Een grove rekensom vertelt ons dat je dus best lang bezig bent met iets verdienen. Maar ach, een vragenlijst invullen is niet zo heel erg om te doen. Heb je dus veel tijd en vind je dit enigszins leuk om te doen? Dan zou het een mooie bijverdienste kunnen zijn. Punten zijn overigens 16 maanden geldig, dus zorg wel dat je ze op tijd inwisselt.

enquete

Is online enquêtes invullen iets voor jou?

Zelf heb ik een aantal vragenlijsten ingevuld en ik vind het best leuk om te doen. In no-time had ik zo’n 5.000 punten bij elkaar gespaard. Natuurlijk ben je wel eventjes bezig met sparen als je bijvoorbeeld voor een kortingsbon of bedrag op je PayPal account wilt gaan. Ik raad je dus ook alleen aan om hiermee te starten als je plezier beleeft aan het invullen ervan. Want bekijk het zo: als je iedere dag een vragenlijst invult, dan verdien je misschien niet veel, maar altijd meer dan wanneer je voor de tv hangt of een standaard spelletje op je telefoon speelt.

Tip: kijk voordat je je punten inwisselt voor een kortingsbon wel even of er geen gelijkwaardige bon op Goedkoop.nl aanwezig is, zou zonde zijn als je je punten voor niets inwisselt ;-).

Lijkt jou het iets om hiermee te starten? Maak dan hier een gratis account aan en start met het invullen van de vragenlijsten.

1 Reactie
  1. M M

    Nee nog nooit

Reageer ook op dit artikel