Lan
Geldzaken / Verzekeren Leestijd: 4 minuten
De autoverzekering is voor veel automobilisten een grote kostenpost. Toch zijn er maar weinig mensen die zoeken naar goedkopere opties. Dat zou je eigenlijk wel moeten doen, want je kunt gemiddeld €180 per jaar besparen! Wij helpen je op weg en delen onze gouden tips. Lees het artikel

Besparen op je autoverzekering? Het kan!

Leestijd: 4 minuten

Wij Nederlanders geven het liefst geen cent teveel uit. Nee, ons zuurverdiende geld besteden we liever aan iets anders dan de vaste lasten. Vergelijken is dan ook behoorlijk ingeburgerd bij de consument. Hierbij kun je denken aan telefoonabonnementen vergelijken als je huidige bijna afloopt of tanken bij de goedkoopste aanbieder. We besteden ook uren aan het vinden van de goedkoopste energieleverancier en zorgverzekeraar. Vaak slagen we erin om een betere aanbieding te vinden en er wordt aan het eind van elk jaar dan ook massaal overgestapt. Maar waarom doen we dan niet zoveel research als het gaat om onze autoverzekering? Uit onderzoek van online verzekeraar Allsecur is gebleken dat Nederlanders vaak niet overstappen en gemiddeld 14 jaar bij dezelfde autoverzekeraar blijven. Een opvallend gegeven, want de autoverzekering is voor veel automobilisten een grote kostenpost. Door over te stappen kun je gemiddeld wel €180 besparen. Het is dus zeker de moeite waard om je erin te verdiepen en wij helpen je een handje!

Autoschade

Tip 1: Check je huidige premie en de dekking

Weet jij eigenlijk hoeveel je maandelijks kwijt bent? Ongeveer 66% van de automobilisten kunnen het precieze bedrag niet benoemen. Daarbij is het ook raadzaam om te checken wat de dekking is van jouw verzekering. Het kan namelijk zijn dat je teveel betaalt. Een nieuwe auto heeft een hogere dekking nodig dan een oude auto. Kijk dus goed of de dekking nog past bij de leeftijd en waarde van je auto.

Een aansprakelijkheidsverzekering (WA) is altijd verplicht. Je kunt daarnaast nog kiezen voor een Beperkt Casco of Volledig Casco dekking (All Risk). Hiermee verzeker je ook schade aan je eigen auto. Is je auto nieuw (tot 5 jaar)? Dan kun je beter een All Risk dekking nemen om het zo goed mogelijk te verzekeren. Voor auto's tussen de 6 en 10 jaar oud is een Beperkt Casco dekking aan te raden. Rijd je in een autootje die ouder is dan 10 jaar? Dan is een WA autoverzekering al voldoende. Je haalt dan namelijk nooit meer je geld uit een extra dekking. Het bedrag dat wordt uitbetaald is dan waarschijnlijk niet meer dan de auto waard is. Check dus hoe oud jouw auto is en bekijk of het nog wel nodig is om extra te betalen. Het is ook verstandig om te kijken naar eventuele aanvullende verzekeringen (bijv. inzittendenverzekering of rechtsbijstandsverzekering) die je hebt. Zijn die wel echt nodig?

Tip 2: Vergelijk en stap over

autoverzekering

Of waarom stap je niet over naar een andere autoverzekeraar. Zoals al eerder gezegd kan je hier veel geld mee besparen. Premies veranderen regelmatig en vaak zijn er ook interessante kortingen waar nieuwe klanten van kunnen profiteren. We begrijpen dat het misschien niet je meest favoriete bezigheid is, maar ga er zeker eens goed voor zitten en ga op zoek naar goedkopere autoverzekeraars.

Tip 3: Betaal alles in één keer

Veel mensen kiezen ervoor om maandelijks een bedrag af te laten schrijven. De volledige premie is namelijk een flink bedrag. Het

kan echter voordeliger zijn om het in één keer te betalen. Dit is een flink bedrag, maar je kunt hierdoor wel besparen. Veel verzekeraars rekenen namelijk een kleine toeslag als je ervoor kiest om in termijnen te betalen. Is dit bij jouw verzekeraar ook het geval? Dan ben je met een jaarbetaling goedkoper uit.

 

Tip 4: Kleine schade? Betaal dan zelf

 

Heb je, om welke reden dan ook, schade aan je auto? Als het om kleine schade gaat, kun je overwegen om het voor je eigen rekening te nemen. Dit kan namelijk veel voordeliger zijn dan je verzekeraar inschakelen. De premie kan namelijk stijgen als je schade claimt. Anders raak je schadevrije jaren kwijt en verlies je je korting op de premie.

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Betaal jij ook teveel voor jouw autoverzekering?   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel