Geldzaken / Verzekeren Leestijd: 2 minuten
Het afsluiten van verzekeringen voor ondernemers is belangrijk, want een ongeluk zit in een klein hoekje. Het is echter lastig om precies te weten welke verzekeringen allemaal van belang zijn, en natuurlijk heb je als zelfstandig ondernemer ook al genoeg aan je hoofd. Daarom helpen wij je hier alvast een eind op weg, zodat je weet welke verzekeringen je nodig hebt en je snel tot het afsluiten ervan kunt overgaan. Lees het artikel

Het belang als zzp'er om goed verzekerd te zijn

Leestijd: 2 minuten

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering dekt de schade die je tijdens je werkzaamheden toebrengt aan een ander. Dit geldt alleen voor materiële schade en letselschade. Het afsluiten van een particuliere aansprakelijkheidsverzekering wordt door veel mensen als vanzelfsprekend gezien, voor een zelfstandig ondernemer is dit net zo belangrijk. Want ook voor zzp'ers zit een ongeluk in een klein hoekje. Je werkt namelijk voor jezelf en moet dus jezelf goed verzekeren. Kosten van schade komen uit je eigen zak dus.

Rechtsbijstandsverzekering ZZP

zzp'er

Iedereen weet dat het voor zzp'ers heel hard werken is om succesvol te worden. Hoe vervelend is dan als een opdrachtgever weigert om je te betalen of als je aansprakelijk wordt gesteld voor iets dat niet je schuld is. Een rechtsbijstandverzekering voor zzp helpt je bij conflicten in je onderneming. Dit kan met een klant zijn maar ook een leverancier. Met de rechtsbijstandverzekering zzp ben je ervan verzekerd dat je juridische ondersteuning krijgt tijdens een conflict. Dit voorkomt een hoop extra zorgen. Daarnaast heeft een jurist of gespecialiseerde advocaat de juiste vakkennis in huis.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering ZZP

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering is één van de belangrijkste verzekeringen die je kunt afsluiten. Bij ziekteverzuim komt een werknemer in de ziektewet terecht, maar staat een zzp'er met lege handen. Met een arbeidsongeschiktheidsverzekering (aov) zzp kun je dit voorkomen. Met een aov ben je als zelfstandig ondernemer verzekerd van een inkomensverlies tot een bepaald bedrag per jaar.

Beroepsaansprakelijkheid als zzp'er 

zzp'er
 

Oefen je een beroep uit waarin jouw werk bepaalde risico’s met zich meebrengt waardoor de andere partij veel schade kan oplopen? Dan kan het handig zijn om je hiervoor te verzekeren met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Deze verzekering kan dan gevallen van schade opvangen waarvoor jij aansprakelijk wordt gesteld.

Waarom het belangrijk is om een verzekering te hebben

Omdat je als zzp'er zelf verantwoordelijk bent voor het afsluiten van verzekeringen, is het belangrijk om uit te zoeken welke soorten aansprakelijkheidsverzekeringen je wilt afsluiten. Als zzp'er heb je meestal geen pand, inventaris en voorraad, of in ieder geval niet veel. De risico’s hierop zijn dan ook klein waardoor je dit vaak niet hoeft te verzekeren. Wel belangrijk zijn je bedrijfsaansprakelijkheid en eventueel je beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Risico's die je niet kunt wegnemen of die te groot zijn om zelf te dragen, draag je over aan een verzekeraar. Zorg er wel voor dat je jezelf verzekerd, dit om grote financiële tegenvallers te voorkomen. Zo voel je je ook verzekerd tijdens het werken mocht er plotseling een ongeluk gebeuren.

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Heb jij nog tips?   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel